Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Turciei: Rețelele de socializare sunt o amenințare la adresa democrației

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a numit rețelele de socializare o ”amenințare la adresa democrației”.

 

 

„Social media, care a fost descrisă ca un simbol al libertății, când a apărut pentru prima dată, s-a transformat într-una dintre principalele surse de amenințare pentru democrația de astăzi”, a spus Erdogan într-un mesaj video, potrivit The Hill, care citează Associated Press.

„Încercăm să ne protejăm oamenii, în special secțiunile vulnerabile ale societății noastre, împotriva minciunii și a dezinformarii, fără a încălca dreptul cetățenilor noștri de a primi informații exacte și imparțiale”, a adăugat el.

Aceste declarații vin în timp ce Turcia încearcă să incrimineze răspândirea de informații false pe internet; cu toate acestea, țara este cunoscută și pentru eliminarea postărilor antiguvernamentale de pe rețelele sociale, potrivit AP.

Citește și
turcia
Proteste violente de amploare în Turcia, după ce lira a înregistrat o scădere istorică

Rețelele de socializare sunt principala platformă pe care criticii guvernamentali o pot folosi pentru a se exprima liber, deoarece majoritatea canalelor mass-media din țară sunt deținute de guvernul lui Erdogan.

Dacă legea va trece, s-ar crea o poziție legală de reglementare a rețelelor de socializare, iar postările pe care guvernul le consideră drept dezinformare ar putea fi pedepsite cu până la cinci ani de închisoare.

Facebook, YouTube și Twitter și-au înființat birouri în Turcia în 2020, mai menționează AP.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult