Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul britanic are „dorința” de a trimite avioane de luptă Ucrainei, spune Zelenski. Începe cu instruirea piloților

Premierul britanic ar intenționa să trimită avioane de luptă în Ucraina, a spus miercuri Volodmir Zelenski, în timpul vizitei din Regatul Unit.

Rishi Sunak şi-a exprimat dorinţa de a furniza Ucrainei avioane de luptă, în timp ce acesta a anunţat că Marea Britanie va începe să antreneze piloţi ucraineni, a declarat Zelenski, potrivit Reuters, agenție citată de Agerpres.

„Am auzit de la domnul prim-ministru dorinţa de a oferi avioane de luptă şi oficial a declarat că poate începe antrenarea piloţilor noştri", a spus Zelenski în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic.

La rândul său, Rishi Sunak a afirmat că se analizează opţiunile de a furniza Ucrainei avioane pentru a luptă, adăugând că pregătirea piloţilor ucraineni este primul pas pentru a fi capabili să folosească astfel de avioane.

„Primul pas pentru a putea oferi aeronave avansate este de a avea soldaţi sau aviatori capabili să le folosească. Acesta este un proces care durează ceva timp. Am început acest proces astăzi", a declarat Sunak la conferinţa de presă comună cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Citește și
Rishi Sunak
Premierul britanic Rishi Sunak a fost amendat din cauza nepurtării centurii de siguranţă

Premierul britanic Rishi Sunak i-a cerut ministrului apărării Ben Wallace să studieze posibilitatea de a livra Ucrainei avioane de luptă, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt de la Downing Street, care a subliniat însă că este vorba despre o opţiune „pe termen lung", iar deocamdată Ucraina are nevoie de alte soluţii militare pentru a face faţă invaziei ruse, notează EFE.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult