Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Pregătiri pentru un atentat terorist", în Kiev. Un bărbat ameninţă că va distruge un pod

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat poliţia, care a izolat cartierul.

UPDATE: Forţele speciale ucrainene l-au reţinut pe bărbatul înarmat care a blocat miercuri un pod strategic la Kiev, ameninţând să-l arunce în aer şi trăgând focuri de armă în aer, a indicat poliţia municipală, citată de France Presse.

 

Vezi imagini în galeria foto

 

"Bărbatul a fost arestat", a declarat poliţia într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ministerului de Interne ucrainean, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident.

Conform media ucrainene, bărbatul este un militar activ în vârstă de 42 de ani şi a luptat împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei.

Citește și
atac cu grenade in Kiev
Post de televiziune atacat cu grenade de terorişti, într-o ţară vecină cu România. VIDEO

Originar din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu cinci ani, el a predat în iunie poliţiei "un kilogram de explozibil", afirmând că îl găsise într-un sat, potrivit site-ului de informaţii thebabel.net.

"El este foarte periculos, este înarmat şi a tras asupra dronei" poliţiei, a declarat pentru AFP o sursă din poliţia ucraineană.

Necunoscutul, care a tras câteva focuri de armă în aer, "a ameninţat cu provocarea unei explozii", a indicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko, într-un comunicat. "Noi am lansat o operaţiune specială", a adăugat el.

Poliţia califică acest caz drept "pregătiri pentru un atentat terorist" şi a blocat circulaţia maşinilor şi a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, a precizat el.

Numeroase maşini ale poliţiei şi un blindat se aflau la faţa locului, a constatat un fotoreporter AFP.

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului.

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulaţie ca urmare conflictului cu separatişti proruşi în estul ţării, care a făcut aproape 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

Nu se ştie pentru moment dacă bărbatul înarmat are vreo legătură cu conflictul din Donbas.

Potrivit portalului ucrainean theBabel, bărbatul - în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap - s-a înfăşurat în steagul naţional galben-albastru şi a tras focuri în aer dintr-o armă automată.

Jurnaliştilor li s-a interzis accesul în zonă, unde au fost mobilizate două blindate şi o maşină a salvarii. Individul este înarmat şi are explozibil asupra sa, informează agenţia de presă hromadske.ua.

Potrivit Unian, la locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov.

De asemenea, forţele de ordine au trimis un mediator să discute cu presupusul atentator.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult