Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pregătiri pentru întâlnirea Trump - Kim. Sud-coreenii cer sprijinul Chinei şi Japoniei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se fac pregătiri intense pentru întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un. Reprezentanții Coreei de Sud, care au intermediat până acum tratativele, au mers la Beijing și Tokyo, ca să obțină sprijinul vecinilor, pentru mult asteptatul summit.

Pe de altă parte, experții consideră ciudat faptul că Phenianul nu a reacționat în nici un fel, după ce Donald Trump a spus că este de acord cu întâlnirea.

Cu aproximativ două luni înainte de summitul americano-nord-coreean, Coreei de Sud îi revine sarcina de a purta negocieri cu ţările vecine, care vor să joace şi ele un rol în acest moment istoric.

Sud-coreenii sunt extrem de importanţi în acest proces. Transmit mesaje dintr-o parte în alta, între Phenian şi Washington, iar acum duc aceste mesaje şi către alte ţări din regiune. Astfel, un consilier pe probleme de securitate al preşedintelui sud coreean s-a întâlnit cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, aliatul principal al Coreei de Nord.

Iar şeful serviciilor de informaţii de la Seul a mers la Tokyo pentru a vorbi cu premierul Shinzo Abe. Totodată, apar detalii despre discuţia de la Casa Alba a preşedintelui Trump cu consilierul pe probleme de securitate din Coreea de Sud. Acea întâlnire a dus la decizia preşedintelui Trump de a sta la masa discutiillor cu liderul nord-coreean, cândva, în mai.

Citește și
kim jong un
Coreea de Nord nu a oferit încă un răspuns cu privire la o posibilă întâlnire cu Donald Trump

La acea discuţie, Trump a făcut presiuni pentru că întrevederea cu liderul nord-coreean să aibă loc cât mai curând posibil. Încă nu se cunosc programul exact şi nici locul. Se ştie însă că primul care se va întâlni cu Kim Jong Un va fi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Sud -coreenii trebuie să joace un rol în organizare, pentru că Statele Unite nu au relaţii diplomatice oficiale cu Phenianul, ceea ce înseamnă că greul cade pe umenii Coreei de Sud, în săptămânile viitoare.

Şeful CIA, Mike Pompeo, a ţinut să precizeze că Donald Trump a acceptat întâlnirea cu dictatorul nord-coreean, nu pentru a face un spectacol diplomatic, ci pentru a rezolva problema ameninţării nucleare nord-coreene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult