Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poza unei femei care își alăpta copilul în metroul din Kiev a ajuns icoană într-o biserică din Italia. FOTO & VIDEO

La începutul invaziei ruse în Ucraina, Tania Blizniak, 27 de ani, și fiica ei de trei luni s-au ascuns în metroul din Kiev.

Acolo, un jurnalistukl maghiar András Földes a fotografiat-o pe tânăra mămică în timp ce își alăpta bebelușul.

Poza a devenit virală, după ce a fost distribuită pe mai multe site-uri importante din întreaga lume, printre care și cel al Vaticanului, informează Suspilne.

Marina Solomenikova, o artistă ucraineană originară din Dnipro, a văzut fotografia și a decis să o reproducă. Apoi, desenul ei a fost transformat într-o icoană, la mica biserică a Institutului Sacra Inima din Mugnano di Napoli, Italia.

"Este o Maria modernă"

Icoana a fost denumită "Madona din Kiev".

Citește și
Vera Hyrych
O jurnalistă de la un post de radio ucrainean a murit în urma atacurilor Rusiei asupra Kievului

"O Maria modernă, care, la fel ca mama lui Iisus, se adăpostește de violența războiului, având grijă și hrănirea bebelușului ei nou-născut", a declarat, pentru ANSA, părintele Viacheslav Okun.

La rândul său, preotul Don Antonio Di Guida, paroh al bisericii San Biagi a spus: "Cultul Maicii Domnului din Kiev a depășit granițele orașului Mugnano di Napoli și se răspândește în întreaga lume. Madona din Kiev este o mângâiere pentru toți credincioșii, ucraineni și non-ucraineni. Invocă pacea".

O tânără a născut la metrou

Devenită celebră în cel mai greu moment al vieții ei, Tania Blizniak a rememorat cele întâmplate la metroul din Kiev.

"În acel moment eram în metrou, o hrăneam pe Maricika mea și scena a fost văzută de jurnaliști. Atunci a fost făcută acea fotografie", a afirmat Tatiana.

"Sunt multe mame cu copii mici care s-au adăpostit în subteran de bombardamente, și la Kiev și la Harkov. Cunosc o fată care chiar a născut în metrou, deci sunt ființe pe lumea asta care au avut o soartă mai dificilă decât mine", a subliniat aceasta.

În prezent, femeia și fiica ei locuiesc în regiunea Liov.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult