Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cecenul decorat de Putin cu titlul de “Erou al Rusiei” pentru asediul de la Mariupol a luptat și contra Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin i-a acordat lui Adam Delimkhanov, un politician cecen de top, cel mai înalt titlu onorific al țării, ca recunoaștere a rolului său în invazia Ucrainei.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Adam Delimkhanov a fost făcut, marți, „Erou al Federației Ruse” pentru "curajul și eroismul" său, potrivit The Moscow Times, publicație care se declară a fi independentă de regimul de la Kremlin.

Delimkhanov a condus unitățile cecene care au luptat în orașul ucrainean asediat Mariupol, "curățând orașul de elemente criminale bloc cu bloc", a scris în martie pe Telegram șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

Într-o înregistrare video postată la începutul acestei luni, Delimkhanov a fost arătat stând în fața unei clădiri în flăcări. El declarase că "operațiunea specială de distrugere și curățare a Mariupolului a fost finalizată".

Citește și
vladimir putin, rusia
Vladimir Putin dă vina pe Ucraina pentru încetinirea negocierilor de pace
Delimkhanov a luptat și împotriva Rusiei

Luptătorii ceceni au fost în prima linie a asediului brutal al Rusiei asupra Mariupol, capitala de facto a zonelor controlate de ucraineni din regiunea Donețk din estul Ucrainei. Mai multe surse au legat, de asemenea, unitățile cecene de crimele de război comise în Ucraina.

Delimkhanov a dobândit inițial experiență militară luptând împotriva Moscovei în conflictele dintre Rusia și Cecenia din anii 1990. El a schimbat tabăra în timpul celui de-al doilea război cecen, împreună cu Kadîrov.

În anii care au trecut de atunci, Delimkhanov a devenit unul dintre cei mai importanți politicieni ceceni. Din 2007 este deputat în parlamentul rus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult