Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Politician belgian, condamnat la închisoare pentru sexism. A refuzat să vorbească cu o jurnalistă pentru că este femeie

Redouane Ahrouch, cofondator al parditului Islam din Belgia, a fost condamnat, miercuri, la patru luni de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel din Bruxelles pentru sexism.

Institutul pentru Egalitatea Femeilor și Bărbaților din Belgia a depus o plângere împotriva acestuia pentru că a ținut un discurs sexist la televizor. Politicianul a făcut remarci sexiste, în 2018, și a refuzat să vorbească cu Emmanuelle Praet, o editorialistă belgiană. De asemenea, bărbatul nu a vrut nici să se uite la ea pe motiv că este femeie.

Jurnalista și institutul au depus o plângere penală, iar cazul a ajuns la Tribunalul Penal din Bruxelles, potrivit La Libre.

În 2019, Redouane Ahrouch a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru comportament și comentarii sexiste. Acesta a atacat decizia în apel. Ulterior, Curtea de Apel a redus pedeapsa la patru luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, politicianul este obligat să plătească despăgubiri de 1.000 de euro jurnalistei și un euro simbolic Institutului pentru Egalitatea Femeilor și Bărbaților.

Citește și
Nigel Farage
Nigel Farage spune că Australia este o ţară bananieră dacă-l deportează pe Djokovici

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult