Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția germană va folosi software de recunoaștere facială, dar mai are un hop. Cum funcționează sistemul

Un software de recunoaștere facială ar putea fi folosit de poliția germană, care a primit autorizația de utilizare, scopul acestuia fiind identificarea suspecților de terorism și a infractorilor periculoși.

Inițiativa apare într-un proiect de lege promovat de ministrul de interne german Nancy Faeser, transmite DPA, preluat de Agerpres. Autorizaţia va fi extinsă la Biroul poliţiei penale federale, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german.

De exemplu, anchetatorii vor putea compara video-uri de pe internet cu membri ai Statului islamic cu imagini de pe reţelele de social media, pentru a obţine informaţii despre locurile unde s-ar afla persoanele respective.

Instituţiile de aplicare a legii au cerut de mult timp acces la astfel de resurse. Un impuls a fost dat de arestarea în februarie a Danielei Klette, fost membru al organizaţiei de extremă stânga Facţiunea Armatei Roşii, grupare teroristă, care a funcţionat sub o identitate falsă în Berlin, timp de mulţi ani.

Înaintea arestării sale, un jurnalist canadian a folosit un program de recunoaştere facială pentru a găsi pe internet fotografii mai vechi ale Danielei Klette şi ale grupurilor sale de dans din Berlin.

Citește și
recunoastere faciala
Cum supraveghează Israel întreaga populație din Gaza prin recunoaștere facială. E o aplicație Google folosită de toată lumea

Amendamentele legislative, care trebuie să fie aprobate de parlament şi de guvern, le vor permite anchetatorilor să recurgă la comparaţii biometrice cu informaţiile oferite de imaginile de pe internet, precum şi cu analiza automată a datelor folosind inteligenţa artificială.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult