Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plănuia să deturneze un avion, inspirat de atacurile de la WTC. Cum a fost prins

Autoritățile franceze au anunțat că au dejucat un atentat terorist, al 60-lea din 2013, fiind arestat un bărbat care intenționa să deturneze un avion, inspirându-se din atentatele din 11 septembrie 2001.

Invitat la o emisiune TV, ministrul francez de Interne Christophe Castaner a anunţat că un ”al 60-lea atentat” a fost dejucat din 2013, înainte de atacul cu cuţitul la Prefectura Poliţiei Parisului, la 3 octombrie.

Potrivit acestuia, un bărbat a fost inculpat de faptul că a vrut să deturneze un avion, inspirându-se din atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

”Nu au fost dejucate atentate după 3 octombrie. Însă, chiar înainte un al 60-lea atentat din 2013 încoace a fost dejucat de serviciile de informaţii. A fost vorba despre un individ care voia să se inspire din (atentatele de la) 11 septembrie 2001, din Statele Unite”, a declarat Christophe Castaner, informează News.ro.

Întrebat dacă această persoană voia să deturneze un avion, Castaner a răspuns ”acesta era planul său. Era pe cale să organizeze asta”.

Citește și
Atac Paris
Polițistul din Paris care și-a ucis 4 colegi suferise "o criză de demență". Mărturia soției

Acest bărbat a fost arestat de către forţele de ordine, a precizat el, fără să prezinte alte detalii.

Potrivit unei surse judiciare, un bărbat a fost inculpat la 26 septembrie cu privire la o ”asociere de răufăcători teroristă” şi a fost încarcerat.

O sursă apropiată dosarului a confirmat că bărbatul este acuzat de faptul că a vrut să deturneze un avion.

Cinci morți după un atac cu cuțitul la Paris

 

Patru poliţişti au fost ucişi într-o agresiune cu arma albă comisă, pe 3 octombrie, în interiorul Prefecturii de Poliţie din Paris de către un angajat care a fost după aceea ucis prin împuşcare de forţele de ordine.

Atacatorul - împuşcat în curtea prefecturii - lucra la Direcţia de Informaţii a Prefecturii de Poliţie (DRPP) şi suferea de un handicap.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult