Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pfizer anunță că 80 de persoane au primit vaccinuri anti-COVID false în Mexic. Seruri contrafăcute, descoperite și în Polonia

Compania Pfizer a anunţat miercuri seară că a decoperit că în Mexic şi Polonia circulă versiuni false ale vaccinului anti-COVID pe care l-a dezvoltat cu BioNTech.

Compania a avertizat că anonimatul oferit de comerţul electronic va face să crească răspândirea acestui tip de fraudă, relatează News.ro

Pfizer a declarat pentru că lucrează îndeaproape cu autorităţile pentru a depista ameninţări aduse lanţului său de distribuţie.

Wall Street Journal a scris miercuri că cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, ei nu au fost afectaţi fizic.

Flacoanele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau înscrise numere de lot diferite de cele trimise în ţară şi o dată de expirare greşită, a spus Dr. Manuel de la O Cavazos, ministru al Sănătăţii din statul Nuevo León.

Citește și
Noile tulpine ale coronavirusului ar putea face necesară o a treia vaccinare. ”Ce se întâmplă după 6 luni este o necunoscută”
Noile tulpini ale coronavirusului ar putea face necesară o a treia vaccinare. ”Ce se întâmplă după 6 luni este o necunoscută”

În ceea ce priveşte Polonia, aici autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-riduri reetichetate ca vaccin Pfizer. Nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser în Polonia.

În martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a declarat la rândul său îngrijorată că vaccinuri Pfizer "falsificate" au fost descoperite în Mexic şi că un astfel de produs "poate fi în continuare în circulaţie în regiune".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult