Petreceri ilegale de amploare, încheiate tragic în SUA. Cum se ascund tinerii de polițiști
Your browser doesn't support HTML5 video.
Autorităţile fac apeluri disperate ca oamenii să fie precauţi, dar îşi pun toate speranţele în vaccinul care ar urma să fie distribuit la jumătatea lunii decembrie.
În plină pandemie, autorităţile americane se confruntă cu o problemă arzătoare - petreceri ilegale organizate în hale sau depozite, departe de ochii poliţiştilor. Unele dintre ele se incheie tragic - un exemplu vine din Los Angeles, unde s-a lasat cu impuscaturi.
Asemenea evenimente sunt puse la cale de obicei pe internet, iar eventualii participanţi află unde vor avea loc cu doar câteva ore înainte de întâlnire. Pe lângă incidentele violente care izbucnesc uneori, autorităţile vorbesc despre adevărate focare de coronavirus.
În ţara în care criza sanitară pare că nu are sfârşit, responsabilii cer măsuri tot mai radicale pentru a opri valul de îmbolnăviri.
Phill Scott, guvernatorul statului Vermont: "Dacă o să vă întâlniţi cu altă familie, vă rugăm să informaţi autorităţile. Dacă aţi avut o asemenea reuniune ieri, atunci nu ar mai trebui să vă trimiteţi copiii la şcoală săptămâna viitoare, ar trebui să-i ţineţi în carantină pentru cel puţin şapte zile şi să vă testaţi."
Între timp, lumea întreagă aşteaptă salvarea de la serurile anti-COVID-19. În Statele Unite, programul de vaccinare ar putea începe la jumătatea lunii decembrie.
Potrivit unui document al Centrului Pentru Combaterea Bolilor, printre primii vaccinaţi ar putea fi doctorii şi asistentele medicale din prima linie, dar şi cei aflaţi în grupele de risc, cum sunt persoanele din adăposturile pentru bătrâni. Iar unii proprietari de localuri iau în calcul să permită accesul doar celor care pot dovedi că s-au vaccinat.
Holly Smith, proprietar Cafe Juanita: "Treaba mea, dacă tot vorbim despre asta, e să creez o atmosferă sigură la lucru. Şi pentru angajaţi şi pentru clienţii care ne trec pragul."
În Japonia, unde virusul a fost ţinut sub control până acum, situaţia se înrăutăţeşte. Tokyo a anunţat ieri peste 2.500 de cazuri noi de infectare - un record pentru arhipelagul nipon. Acolo s-au înregistrat, în total, 143.000 de îmbolnăviri şi 2.000 de decese - cu mult sub bilanţul din România.
Vin însă şi veşti bune, de data aceasta din Australia. Statul Victoria, care acum câteva luni era un epicentru al pandemiei în țară, nu a mai înregistrat niciun caz de aproape patru săptămâni.
Angus Watson, Melbourne: "Aici, în Melbourne, nu sunt cazuri active de coronavirus în acest moment. De fapt, nu a mai fost vreun caz nou de COVID-19 de 29 de zile. Asta înseamnă două perioade întregi de incubaţie a virusului, ceea ce înseamnă că a fost eliminat complet aici, cel puţin momentan. Nu a fost uşor. Al doilea val al pandemiei a fost învins după 112 zile de carantină."
Sursa: StirilePROTV
Etichete: SUA , coronavirus , japonia , australia
Dată publicare: 29-11-2020 08:29