Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 90.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Liban, din cauza atacurilor israeliene

Peste 90.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în Liban, scena unor atacuri israeliene intense de la începutul săptămânii, a anunţat miercuri ONU.  

De luni, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a înregistrat 90.530 de noi persoane strămutate, se arată într-un comunicat de presă.

Printre acestea se numără "mulţi dintre cele peste 111.000 de persoane strămutate din octombrie", care probabil au fost nevoite să fugă a doua oară, a declarat Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Luni, atacurile aeriene asupra Libanului au provocat 558 de morţi, potrivit autorităţilor libaneze - cel mai mare bilanţ întregistrat într-o singură zi de la sfârşitul războiului civil din această ţară (1975-1990) -, determinând populaţia civilă să îşi părăsească locuinţele.

Ministrul libanez de Externe, Abdallah Rashid Bou Habib, a declarat marţi că numărul persoanelor strămutate se apropie probabil de jumătate de milion.

Citește și
rachete
Ambasador, la ONU: Israelul nu doreşte să trimită trupe în Liban, dar va face ceea ce este necesar pentru a opri Hezbollah

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult