Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 1,5 milioane de uniforme militare rusești au dispărut. Cum arată echipamentul unui soldat rus | GALERIE FOTO

Mobilizarea Rusiei este complicată de lipsa de echipamente, raportează generalul locotenent și deputatul Dumei de Stat, Andrei Gurulev.  

Deputatul rus din regiunea Zabaikalsk susține că 1,5 milioane de uniforme au dispărut din depozitele armatei.

„Încă nu-mi este clar unde au dispărut cele 1,5 milioane de seturi de uniforme. S-au evaporat undeva? Nimeni, nicăieri, nu poate explica nimic", a scris Andrei Gurulev pe Telegram.

„Nu era nevoie să-l demiteți pe generalul Bulgakov. Trebuia doar să-l întrebați în mod specific de ce mobilizații nu primesc uniforme și arme noi”, a mai spus acesta.

La sfârșitul lunii septembrie, generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost demis din funcția de ministru adjunct al Apărării. Însărcinat cu logistica, generalul a fost demis după ce ofensiva rusă în Ucraina a întâmpinat dificultăţi în acest domeniu. Bulgakov a fost înocuit cu generalul-colonel Mihail Mizințev.

Citește și
Viorel Teacă
Cine este Viorel Teacă, polițistul ales să promoveze noile uniforme ale Poliției Române, după ce a devenit viral pe Tik Tok
Uniforme cumpărate cu fonduri proprii

Familiile soldaților recrutați în urma mobilizării au ajuns să cumpere echipamente din fondurile proprii. Imagini cu uniformelee recruților pot fi văzute în GALERIA FOTO.

Antreprenoarea Valentina Romanova a fost surprinsă în timp ce împachetează seturi individuale de echipamente, uniforme, cizme și truse de prim ajutor pentru militarii care participă la operațiunea militară a Rusiei din Ucraina. Valentina Romanova și colegii ei au cumpărat echipamentul din fondurile lor personale.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult