Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peskov: Rusia a invadat Ucraina pentru că cererile sale cu privire la acordurile de la Minsk erau ignorate

Rusia a invadat Ucraina pentru că cererile sale cu privire la acordurile de la Minsk au fost ignorate, informează agențiile de presă ruse, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie SkyNews. 

Acordurile de la Minsk au fost acorduri de încetare a focului și de reformă constituțională convenite între Kiev și forțele separatiste susținute de Rusia. Acordurile au fost intermediate în 2014 și 2015 de Rusia, Franța și Germania.

Președintele rus Vladimir Putin a deplâns eșecul implementării acordurilor la începutul invaziei Ucrainei în februarie anul acesta.

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au acuzat reciproc de încălcarea acordurilor de la Minsk. Întrebat de un jurnalist dacă Rusia a înțeles că este „înșelată” cu privire la acordurile de la Minsk, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus: „De-a lungul timpului, desigur, a devenit evident. Și, din nou, președintele Putin și ceilalți reprezentanți ai noștri au continuat să spună asta”, a declarat Peskov.

„Dar toate acestea au fost ignorate de ceilalți participanți la procesul de negociere. Toate acestea sunt tocmai precursorii operațiunii militare speciale”, a continuat Peskov.

Citește și
dmitri medvedev
Medvedev: Rusia îşi intensifică producţia ''celor mai puternice mijloace de distrugere''

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult