Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pentagonul anunţă reinstalarea pontonului american pentru livrarea de ajutoare în Gaza, după ce a fost avariat de o furtună

Pontonul temporar construit de Statele Unite pe coasta Fâşiei Gaza pentru a livra ajutoare umanitare, avariat de o furtună la sfârşitul lunii mai, a fost reinstalat după reparaţii, a anunţat vineri armata americană, potrivit AFP.  

Personalul său "a reinstalat cu succes pontonul temporar din Gaza, permiţând continuarea livrărilor de ajutor umanitar indispensabil pentru populaţia din Gaza", a scris Comandamentul Militar pentru Orientului Mijlociu al SUA (CENTCOM) pe reţeaua X.

"În zilele următoare, CENTCOM va sprijini sosirea alimentelor şi a altor bunuri esenţiale", a adăugat Comandamentul.

Statele Unite, principalul susţinător militar al Israelului, au instalat pontonul în largul coastei Fâşiei Gaza la jumătatea lunii mai, ca răspuns la restricţiile severe ale Israelului asupra livrărilor terestre de ajutoare către teritoriul palestinian, devastat de opt luni de război.

Aproximativ 1.000 de tone de ajutor au fost livrate prin această infrastructură, conform armatei americane.

Citește și
scoala, Gaza, ONU
Israel a bombardat o școală ONU din Fâșia Gaza, unde se aflau refugiați. Cel puțin 27 de oameni au murit

Dar, după o săptămână, livrările au fost suspendate din cauza pagubelor provocate de furtună. Patru ambarcaţiuni militare americane folosite pentru debarcader au eşuat, de asemenea, din cauza mării agitate.

Pontonul a fost reparat în portul israelian Ashdod şi reinstalat vineri.

Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape toţi cei 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza au fost strămutaţi din cauza luptelor şi bombardamentelor şi trăiesc în nesiguranţă din punct de vedere alimentar, cu risc de foamete pe scară largă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult