Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Penny Mordaunt îşi anunţă pe Twitter candidatura la şefia Partidului Conservator şi postul de premier, după demisia lui Truss

Ministrul britanic în exerciţiu însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul Penny Mordaunt şi-a anunţat vineri, într-o postare pe Twitter, candidatura la postul de premier al Regatului Unit, în urma demisiei, joi, a premierului Liz Truss.

„Candidez la şefia Partidului Conservator şi pentru a fi premierul vostru, pentru a uni ţara noastră, a ne realiza angajamentele şi a obţine victoria în următoarele alegeri legislative”, a scris pe Twitter Penny Mordaunt, în vârstă de 49 de ani, conform AFP, citată de News.ro.

 

Penny Mordaunt a fost, de asemenea, ministru al Apărării şi Comeţului Internaţional.

Liz Truss a demisionat, joi, din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, după doar 45 de zile de mandat, anunță presa din Regatul Unit.

Anunțul, făcut de Truss în fața Downing Street, vine după evaporarea aproape completă a autorității sale politice, care a văzut-o prăbușindu-se pe piețe, pierzând doi miniștri cheie și pierzând încrederea aproape tuturor propriilor parlamentari, anunță The Guardian.

Citește și
liz truss
Liz Truss susține că va conduce conservatorii la următoarele alegeri, deși este presată să demisioneze

Truss va fi primul ministru cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit.

 

Liz Truss a transmis că l-a informat pe Regele Charles al III-lea și despre demisia sa din fruntea Partidului Conservator.

Truss a declarat că va rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult