Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru mari puteri ale lumii își suspendă finanțarea către agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni

Italia a decis să suspende finanţarea către agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), a anunţat, sâmbătă, ministrul de Externe italian Antonio Tajani, relatează Reuters.

Decizia survine în urma acuzaţiilor formulate de autorităţile israeliene potrivit cărora angajaţi ai acestei agenţii ar fi putut fi implicaţi în atacul comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas asupra Israelului la 7 octombrie 2023, cu toate că Tajani nu a făcut o referire directă la aceste suspiciuni.

"Guvernul italian a suspendat finanţarea UNRWA după atacul atroce asupra Israelului din 7 octombrie" 2023, a postat Tajani pe platforma X, adăugând că o parte din aliaţii Italiei au luat deja o decizie similară.

SUA, Australia şi Canada au anunţat anterior suspendarea finanţărilor către agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA), potrivit Agerpres.

Ce riscă cei găsiți vinovați

"Pentru a proteja capacitatea agenţiei de a furniza asistenţă umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului şi de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere", a anunţat Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA.

Citește și
soldați israelieni
Instanța supremă a ONU solicită Israelului să împiedice genocidul în Fâşia Gaza, dar nu cere încetarea focului

Lazzarini nu a dezvăluit numărul angajaţilor presupus a fi implicaţi în atacuri şi nici natura presupusei lor implicări. Cu toate acestea, el a declarat că "orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism" va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală.

Un purtător de cuvânt al UNRWA nu a dorit să ofere mai multe detalii despre această situaţie, precizează Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult