Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patriarhul Kirill: Rusia ”nu a atacat pe nimeni” și este ”iubită de Dumnezeu”. Le cere rușilor să-și apere ”hotarele sacre”

Patriarhul Kirill al Moscovei a declarat că Rusia ”nu a atacat pe nimeni” și i-a îndemnat pe ruși să-și apere ”hotarele sacre”.  

Patriarhul rus Kirill a făcut din nou noi declarații șocante în cadrul unei predici ținute după slujba de pomenire a răposaților, potrivit publicației moldovene Timpul.

Șeful bisericii ortodoxe ruse a spus din nou că țara sa „nu a atacat pe nimeni” și a sugerat populației să îi apere „hotarele sacre”.

Kirill consideră că „Rusia rămâne iubită de Dumnezeu”, a elogiind puterea și măreția statului după slujba oficiată în Catedrala Arhanghelului, amplasată în apropierea Kremlinului.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni. Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. O țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, ci și-a apărat doar granițele. Să dea Dumnezeu ca țara noastră să fie așa până la sfârșitul veacului – puternică și iubită de Dumnezeu. Să ne rugăm Domnului să nu lipsească de dragostea sa poporul nostru și biserica noastră, sa lumineze autoritățile, ca prin credință, evlavie și înțelepciune să ne întărească oamenii, să ne ofere putere să muncim, să trăim și, dacă este cazul, să luptăm mereu pentru a păstra viața liberă și independentă a poporului nostru și a țării noastre”, a afirmat patriarhul.

Citește și
Patriarhul Kirill și Vladimir Putin
Sprijinul patriarhului Kirill pentru războiul din Ucraina amenință să izoleze Biserica Ortodoxă Rusă (EFE)
Kirill le cere rușilor ”să apere hotarele sacre” ale țării

Kirill a mai declarat că enoriașii trebuie să se roage acum pentru ca rușii „să aibă întotdeauna înțelepciunea, puterea și onoarea, dacă este cazul, să apere hotarele sacre ale Patriei”, menționând că tinerilor nu le-a secat dragostea pentru țară.

Anterior, Kirill a justificat războiul brutal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei pentru ca în Donbas să nu se desfășoare parade gay.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult