Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova

Ultima actualizare: 24-04-2022 11:50
vladimir putin, patriarhul kirill
Getty

Slujba de Înviere de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova la care a luat pare și Vladimir Putin a fost oficiată de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Președintele rus Vladimir Putin și-a făcut apariția la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova în jurul miezului nopții.

Alături de liderul Kremlinului, la slujba de Înviere a participat și primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, informează agenția de presă de stat rusească TASS.

Conform tradiției, în timpul slujbei, președintele i-a oferit șefului Bisericii Ruse un ou decorativ de Paște - un simbol al Învierii lui Hristos și al triumfului vieții.

Putin a lipsit o singură dată de la slujba de Înviere

Vladimir Putin participă în mod tradițional la slujbele din timpul marilor sărbători bisericești. De obicei, Putin sărbătorește Crăciunul în bisericile din afara regiunii Moscovei, dar în luna ianuarie a acestui an, din cauza măsurilor de securitate, a venit la biserica din regiunea reședinței sale din Novo-Ogaryovo.

În același timp, de Paște, de regulă, președintele Putin vine să se închine în Catedrala lui Hristos Mântuitorul. Doar de două ori a participat la sărbătorile de Paște în afara capitalei - în 2000 la Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg și în 2003 la Catedrala Sfântul Nicolae din Dușanbe, unde se afla în vizită. Sursa citată mai precizează că președintele Rusiei a lipsit o singură dată de la slujba de Înviere, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO