Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pasagerii de pe Diamond Princess vor ieși miercuri din carantină. Starea românului bolnav

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românul infectat cu coronavirus, în Japonia, este în stare bună.

Anunţul a fost făcut aseară de ministrul Sănătăţii, care a precizat că şi ceilalți 16 români, rămaşi pe nava de croazieră Diamond Princess, se simt bine.

Dacă nu dau semne de boală, pasagerii de pe vas vor putea ieşi din carantină miercuri, pe 19 februarie. Totuși, Statele Unite și-au evacuat deja cetățenii. Până acum, pe vasul de croazieră au fost confirmate 454 de îmbolnăviri.

Oficial, China confirmă 1.770 de decese și peste 71.000 de infectări. În eforturile sale disperate de a limita răspândirea virusului, Beijingul a început să dezinfecteze banii și a mai trimis 1.200 de medici și asistente în provincia Hubei.

Cheryl Molesky, turistă din SUA: „Asta a fost, suntem pe cale să ieşim în lumea largă, aşa că trebuie să-mi pun masca şi să o iau din loc”.

Citește și
coronavirus
O rusoaică, spitalizată forţat după ce a evadat din carantină
400 de americani s-au întors acasă  

 

După 13 zile de carantină impusă la bordul navei Diamond Princess, aproape 400 de americani s-au întors în sfârşit acasă. Cei 14 care au fost testați pozitiv cu coronavirus au fost izolați în avion de restul pasagerilor. Statele Unite au obţinut de la autorităţile japoneze permisiunea de a-şi evacua cetăţenii cu câteva zile înainte să expire perioada de carantină.

Înainte de a se îmbarca în autobuzele puse la dispoziţie de armata japoneză, fiecare persoană a fost legitimată.

După ce au trecut de filtre, pasagerii au fost duşi direct la aeroport, unde au fost preluaţi de două curse charter. După aterizare n-au fost lăsăți totuși să plece la casele lor, ci au fost duși în două baze militare: una în California şi altă în Texas.

Canada, Australia şi Italia se pregătesc, de asemenea, să-și evacueze propriii cetăţeni.

David Abel, pasager britanic pe Diamond Princess: „Toate țările, cu excepția Marii Britanii, se implică. Toate mai puțin Marea Britanie! Să va spun cum ne simțim din cauza asta? Ne simțim ca și cum am fost uitați, simțim că nimănui nu-i pasă de noi și chiar nu ne vor acasă”.

În China, traficul aerian s-a diminuat enorm, comparativ cu luna noiembrie a anului trecut.

David Culver, corespondent CNN: „În Shanghai, încă ai impresia că e vacanţă. Aici, pe strada Nanjing, una dintre principalele străzi comerciale. La unele dintre magazine, angajaţii par disperaţi să vadă clienţi trecându-le pragul. Ne-am plimbat prin câteva cartiere rezidenţiale şi am văzut că unele clădiri sunt închise cu lacătul. Aici au pus chiar şi un afiş în engleză pentru că turiştii să înţeleagă clar faptul că este închis din cauza coronavirusului. Cât despre locatari, au voie să intre doar prin anumite locuri, unde există un agent de pază care îţi cere să te înregistrezi pe o listă pentru a ţine evidenţa persoanelor care întră şi ies”.

Simbolic pentru panică declanșată de epidemie este un jaf neobișnuit comis în Hong Kong. Câțiva hoți înarmați cu cuțite au furat baxuri de hârtie igienică în valoare de 130 de dolari.

Hârtia igienică, orezul, paștele și produsele de igienă personală par să fi devenit mărfuri de lux, chiar dacă autoritățile dau asigurări că aprovizionarea nu va avea de suferit.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult