Parlamentul European NU interzice produsele de tip shaorma, gyros sau kebab
În prezent, utilizarea fosfaților în prepararea unor produse NU este permisă de legislația europeană.
În general, aditivii din categoria fosfaților sunt interziși, existând un număr de excepții de la această regulă. Comisia Europeană a elaborat o propunere legislativă prin care propune să se permită utilizarea fosfaților în aceste produse alimentare.
Parlamentul European va lua o decizie finală în cadrul sesiunii plenare din 11-14 decembrie 2017.
”Indiferent de decizia Parlamentului European, în niciun caz nu vor fi interzise produsele de tip shaorma, gyros și kebap” - se arată în comunicatul de presă al Parlamentului European.
În cazul confirmării deciziei Comisiei ENVI și a respingerii de către plen a propunerii Comisiei Europene, legislația va fi blocată și Comisia va trebui să o reformuleze. În cazul respingerii propunerii Comisiei Europene, utilizarea fosfaților va continua să fie interzisă, la fel cum este și în prezent.