Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parchetul din Paris a cerut inculparea cineastului Benoit Jacquot pentru că ar fi abuzat sexual două actrițe

Parchetul din Paris a cerut miercuri punerea oficială sub acuzare a cineastului Benoit Jacquot pentru violarea actriţelor Julia Roy şi Isild Le Besco, a anunţat Ministerul Public din Franţa, citat de AFP.

Benoit Jacquot se află începând de luni în arestul Brigăzii de protecţie a minorilor. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi regizorul Jacques Doillon.

Jacques Doillon a beneficiat de o suspendare a arestului marţi seară "din motive medicale" şi a fost eliberat fără o urmărire penală în acest stadiu, Ministerul Public urmând să definească "detaliile acţiunilor care urmează să fie întreprinse" în cazul său.

În ceea ce îl priveşte pe Benoit Jacquot, Parchetul a cerut inculparea sa pentru "viol, agresiune sexuală şi violenţe, susceptibile de a fi fost comise între 2013 şi 2018" asupra actriţei Julia Roy şi pentru "viol asupra unui minor de către o persoană cu discernământ, viol de către un concubin, susceptibile de a fi fost comise între 1998 şi 200, precum şi în 2007" asupra actriţei Isild Le Besco.

Parchetul din Paris a cerut ca regizorul şi scenaristul Benoit Jacquot să fie plasat sub control judiciar.

Citește și
Student
Reacția șocantă a firmei unde lucrează studentul care și-a incendiat profesorul. „Nu a murit. Făcea un abuz de putere”

"În ambele proceduri, reclamantele care au denunţat fapte ce nu figurează în acuzaţiile reţinute vor fi contactate personal", a precizat Parchetul parizian.

Ancheta preliminară a fost declanşată după plângerea depusă de o altă actriţă, Judith Godreche, împotriva celor doi cineaşti, care contestă însă acuzaţiile.

Judith Godreche, în vârstă de 52 de ani, l-a acuzat public, la începutul lunii februarie, pe Benoit Jacquot de viol, apoi pe Jacques Doillon de agresiune sexuală, declanşând un nou scandal în cadrul dezvăluirilor făcute de mişcarea #MeToo în cinematografia franceză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult