Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc se roagă pentru George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza rasismului

Papa Francisc a denunţat drept ”intolerabilă” orice formă de rasism, într-o reacţie faţă de moartea la Minneapolis a lui George Floyd, şi a condamnat totodată violenţele care i-au urmat, relatează AFP.

 

”Noi nu putem tolera şi nici închide ochii în faţa vreunei forme de rasism sau de excludere şi să pretindem că apărăm caracterul sacru al oricărei vieţi umane”, a declarat Papa Francisc în audienţa sa de miercuri.

”Nimic nu se câşigă prin reacţiile violente din ultimele zile”, a denunţat el.

”Trebuie să recunoaştem că violenţa din ultimele nopţi este autodistrugătoare”, a îndemnat Papa argentinian, într-un mesaj adresat credincioşilor de limbă engleză.

”Urmăresc cu mare îngrijorare dureroasele dezordini sociale care au loc în naţiunea voastră în aceste zile, în urma morţii tragice a domnului George Floyd”, a subliniat Francisc.

Citește și
proteste londra pentru persoane de culoare
VIDEO. Manifestație pentru George Floyd, la Londra. Un polițist a fost lovit cu pumnul

”Azi mă alătur Bisericii Saint-Paul, (oraşului) Minneapolis şi Statelor Unite, pentru a mă ruga pentru odihnirea sufletului lui George Floyd şi pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa din cauza păcatului rasismlui”, a declarat Suveranul Pontif.

”Să ne rugăm pentru alinarea familiilor şi prietenilor copleşiţi şi să ne rugăm pentru reconcilierea naţională şi pacea la care aspirăm”, a îndemnat Papa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult