VIDEO. Manifestație pentru George Floyd, la Londra. Un polițist a fost lovit cu pumnul

Ultima actualizare: 03-06-2020 20:47
proteste londra pentru persoane de culoare
Getty

Protestele din SUA s-au răspîndit și în Europa, ca urmare a morții lui George Floyd, la Minneapolis. Londra a fost printre capitatele unde mii de oameni s-au strâns pe străzi. 

Protestul pașnic din Londra a degenerat în fața biroului premierului, din Downing Street. Un polițist a fost lovit cu pumnul în față, iar protestatarii au aruncat cu diverse obiecte în forțele de ordine.

Protestul din Hyde Park a fost pașnic

 

Protestatarii s-au adunat la Londra încă de dimineață în semn de solidaritate cu persoanele de culoare, scrie Evening Standard.

Organizatorii manifestației din Hyde Park au promis că este vorba despre un protest pașnic și că vor încerca să păstreze și distanța de doi metri impusă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Din cauza numărului mare de participanți, acest lucru nu a putut fi respectat.

Susținători ai cauzei ”Black Lives Matter”, protestatarii au scandat în mod repetat ”Fără justiție, nu există pace”. Evenimentul a reunit oameni de toate vârstele, de la bebeluși, la pensionari, au scris jurnaliștii britanici.

Proteste violente la Paris

 

Și la Paris, oamenii au ieșit în stradă pentru a lupta contra rasismului. Poliția a fost nevoită să intervină, marți, cu gaze lacrimogene. Protestul nu a avut autorizație, iar participanții au provocat incendii și au devenit agresivi cu forțele de ordine, scrie The Telegraph.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO