Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc, mesaj pentru catolicii LGBTQ: Biserica este mamă și își cheamă toți copiii laolaltă

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru catolicii din comunitatea LGBTQ. Mesajul a fost publicat pe un site destinat catolicilor LGBTQ și familiilor acestora.

Preotul James Martin, un preot catolic implicat în ajutorarea homosexualilor și consultant al Vaticanului, i-a adresat Papei câteva întrebări, conform Outreach.

“Preot: Care este cel mai important lucru pe care oamenii LGBT trebuie să-l cunoască despre Dumnezeu? Papa Francisc: Dumnezeu este Tată și nu își leapădă niciunul dintre copiii. Iar ‘stilul’ lui Dumnezeu este ‘apropiere, milă și tandrețe’. Pe acest drum îl vei găsi pe Dumnezeu”.

El le-a mai transmis acestora să citească “cartea Faptele Apostolilor. Acolo vor găsi imaginea bisericii vii”.

Întrebat ce i-ar spune unui catolic LGBT care a fost respins de biserică, Papa a răspuns că ar vrea că ei să înteleagă că nu au fost “respinși de biserică”, ci de oameni ai bisericii”.

Citește și
Papa Francisc
Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai

“Biserica este o mamă și își cheamă laolaltă toți copiii. Să luăm de exemplu pilda celor invitați la sărbătoare: ‘drepții, păcătoșii, bogații și săracii etc.’. [Matei 22:1-15; Luca 14:15-24]. O biserică ‘selectivă’, una de ‘sânge curat’, nu este Sfânta Mamă Biserică, ci mai degrabă o sectă”, a punctat Suveranul Pontif.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult