Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc i-ar fi spus unui bărbat homosexual că “Dumnezeu l-a făcut așa”

Un bărbat homosexual, victimă a abuzurilor sexuale din partea unui cleric, susține că Papa Francisc i-a spus că “Dumnezeul l-a făcut astfel, iar orientarea sa sexuală nu ar trebui să fie o povară”.

Juan Carlos Cruz a petrecut câteva zile alături de Suveranul Pontif, la Vatican, unde au discutat despre sexualitatea sa și despre abuzurile pe care bărbatul le-a suferit din partea unui preot catolic din Chile.

Potrivit CNN, Cruz a declarat că, în urma discuțiilor cu Papa, acesta i-ar fi transmis: “Nu trebuie să-ți privești sexualitatea ca pe o povară. Dumnezeu te-a făcut așa și te iubește exact așa cum ești. Și tu, la rândul tău, ar trebui să înveți să te iubești și să nu te mai lași afectat de părerile celor din jur”.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke a declarat pentru CNN, luni: „Nu comentăm discuțiile private purtate de Suveranul Pontif“.

Fernando Karadima, preotul care l-a abuzat pe Cruz, a fost găsit vinovat de abuz de către Vatican, în 2011.

Citește și
Papa Francisc, Viorica Dancila
Viorica Dăncilă: Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019. Reacția Bisericii Catolice

Vinerea trecută, toți episcopii din Chile și-au oferit demisiile Papei Francisc, după un summit de urgență organizat la Vatican, unde s-a discutat despre acuzațiile de viol din biserica catolică.

În total, 31 de episcopi activi și trei episcopi pensionari au anunțat că demisionează, în urma acestui scandal.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult