Viorica Dăncilă: Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019. Reacția Bisericii Catolice


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 11 Mai 2018 14:34
Categorie: Stiri Politice

Papa Francisc va veni în România la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Sfântul Scaun.

Invitaţia oficială a fost făcută în urmă cu un an, de preşedintele Klaus Iohannis, iar acum premierul spune că a primit răspunsul chiar de la Sanctitatea Sa. Aşa cum se obişnuieşte, premierul şi Papa au făcut schimb de cadouri. Viorica Dăncilă i-a dat seminţe de castravete, roşii, ceapă, şi un măr Florina, pe care să le sădească în grădina proprie.

Îmbrăcată în negru şi cu un val de dantelă, aşa cum prevede protocolul întâlnirilor de la Vatican, Viorica Dăncilă a fost primită de Suveranul Pontif.

Premierul a intrat în apartamentele papale însoţită de două dintre consiliere. Viorica Dăncilă i-a vorbit Sfântului Părinte despre credincioşii din România, dar şi despre manifestări culturale româneşti de la Vatican.

La finalul discuţiei, premierul i-a oferit Papei câteva daruri: un stilou confecţionat manual din lemn şi nişte plicuri cu seminţe obţinute la staţiunea de cercetare de la Buzău. Respectiv de castravete amar şi castravete cu ţepi, ardei iute lung, roşii şi ceapă de Buzău, leuştean şi busuioc, dar şi un puiet de măr, care va fi plantat la Vatican. Iar premierul a primit de la Sfântul Părinte o medalie de bronz, o placă sculptată, trei cărţi şi o veste bună - aceea că va veni în România la începutul anului viitor.

Anunţul oficial privind vizita Sfântului Părinte în România trebuie făcut însă în aceeaşi zi atât de reprezentanţii Vaticanului cât şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Ultima vizită papala a avut loc acum 19 ani. La vremea respectivă, Papa Ioan-Paul al II-lea a fost aclamat de peste 1 milion de români pe străzile din Bucureşti.

Cu ocazia venirii în ţara noastră, Biserica Romano-Catolică speră ca Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte episcopi catolici morţi în închisorile comuniste. Până atunci, anul acesta, Sanctitatea Sa are programate mai multe vizite în ţări defavorizate.

Planul de finanţare a vizitei va fi realizat de Guvern împreună cu Biserica Romano-Catolică. După ce Biserica va estima numărul de credincioşi care vor participa la eveniment, se va stabili şi de câţi bani este nevoie pentru acest eveniment important. Delegaţia română va rămâne la Vatican până duminică.

Biserica Romano-Catolică transmite însă că Vaticanul nu a precizat în comunicatul de vineri vreun detaliu despre o vizită în România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Autoritățile române negociază condițiile pentru ca Papa Francisc să vină în România
Papa Francisc a acceptat invitația de a vizita România
Papa Francisc,
VIDEO PROTVPLUS.RO