Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Otrăvirea lui Navalnîi. Germania şi partenerii din UE vor conveni asupra unui răspuns comun

Germania şi partenerii săi din cadrul Uniunii Europene (UE) vor conveni în următoarele zile asupra unui răspuns comun la otrăvirea în Rusia a principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, cu agent neurotoxic din familia Noviciok.

Anunțul a fost făcut de ministrul de externe german Heiko Maas, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, informează Reuters.

"Aceasta este o încălcare serioasă a drepturilor civice comisă cu (utilizarea unui) agent neurotoxic chimic şi noi credem cu tărie că acest fapt nu poate rămâne fără consecinţe", a subliniat Maas în faţa parlamentarilor la Berlin, unde Aleksei Navalnîi se află la tratament.

"De aceea, noi vom coordona un răspuns comun cu partenerii noştri din cadrul Uniunii Europene - şi de asemenea cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) - în următoarele câteva zile", a adăugat el.

Problema sancţiunilor împotriva Rusiei a fost relansată după anunţul de marţi al OIAC potrivit căruia o substanţă de tip Noviciok a fost găsită în organismul activistului rus.

Citește și
Aleksei Navalnîi
Primul interviu acordat de opozantul rus Aleksei Navalnîi: „Putin e obsedat de otrăvirile secrete”

Trei laboratoare europene stabiliseră deja că Navalnîi a fost victima unei otrăviri cu agent neurotoxic de genul celor produşi de cercetătorii militari din fosta Uniune Sovietică.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost spitalizat la Berlin după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion, în Siberia, în 20 august. El a fost externat în 23 septembrie şi intenţionează să se refacă în Germania. Moscova a respins ipoteza otrăvirii cu Noviciok.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult