Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ororile lăsate în urmă de trupele ruse ies din nou la lumină: pereți mânjiți cu excremente, localnici mutilați fără motiv

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ucraina își dorește o consolidare a poziţiilor pe front înainte de a relua negocierile cu Rusia, anunță Kievul.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Deocamdată, ucrainenii declară că au recuperat o parte din centrul industrial al orașului Severodoneţk, părând să blocheze astfel ofensiva rusă. Asta în timp ce, la Moscova, pe motiv că a criticat Kremlinul, autoritățile îl acuză de terorism pe tatăl unuia dintre marinarii morți pe crucișătorul "Moskva".

Pe de altă parte, pentru prima dată, șeful unui guvern japonez dorește să participe la un summit NATO, cel organizat la Madrid la sfârșitul acestei luni. Obiectivul este coordonarea cu occidentalii, în ceea ce priveşte răspunsul, la invazia rusă şi posibile evoluții neprevăzute în Taiwan.

Dupa ce în ultimele două zile, rușii au obținut câștiguri minore în partea de est a orașului Severodonețk, contraatacurile punctuale ale ucrainenilor s-au soldat cu recuperarea unei părți semnificative.

Citește și
razboi ucraina
Militari britanici: Rușii vor prelua controlul asupra regiunii Luhansk în următoarele două săptămâni

De mare ajutor pentru ucraineni sunt și voluntarii străini care tocmai au ajuns la Severodonețk.

Colonel Oleksandr Motuzyanyk, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Ucraina: „În zona Severedonețk, trupele ucrainene au blocat încercările ocupanților de a captura satele Mitelkine și Belogorіvka. Drept urmare, inamicul a suferit pierderi și a bătut în retragere. Rușii au suferit pierderi și în centrul orașului Severodonețk, unde a inițiat asalturi cu sprijinul aviației”.

Britanicii spun că rușii vor captura în totalitate regiunea Luhansk

Potrivit responsabililor militari britanici, rușii vor prelua controlul complet asupra regiunii Luhansk în următoarele două săptămâni, însă cu pierderi mari. Forțele rusești de pe celelalte axe au trecut la operațiuni defensive pentru a concentra toate forțele disponibile în Severodonețk, iar Moscova va trebui să angajeze investiții considerabile în personal și echipamente pentru a avansa dincolo de districtul Luhansk.

Între timp, un blogger militar rus anunță că aproape întreaga Armată 35 de Arme Combinate a fost distrusă în Izium din cauza comandanților ruși incompetenți. Aceștia nu ar fi asigurat echipamentul necesar pentru lupte în terenul împădurit. Mai mult, forțele rusești nu au o comunicare eficientă cu centrele de comandă și recurg la mesageri din cauza lipsei telefoanelor criptate.

Moscova întârzie cu ajutorul pentru rușii răniți pe front

În plus, Moscova nu furnizează la timp trupelor de pe front bandaje cu presiune, motiv pentru care medicii militari fac un număr inutil de amputări de membre.

Trupele Moscovei n-au reușit nici să recupereze pozițiile pierdute în nord-estul regiunii Herson și continuă să apere pozițiile ocupate anterior.

Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării: „Kremlinul încearcă să ducă războiul în prelungiri. Dovada stă situația din sudul Ucrainei, mai ales în districtul Herson, unde, în loc să avanseze, rușii construiesc o apărare stratificată”.

Ororile trupelor rusești în Bohdanivka

În tot acest timp, în zonele din care rușii s-au retras, ucrainenii fac eforturi supraomenești să lase în urma traumele suferite. Bohdanivka, la nord de Kiev, e doar unul dintre numeroasele sate ocupate de ruși în martie.

Alexandr ține ascunse hainele purtate când l-au torturat rușii, sperând să le prezinte drept dovezi ale crimelor de război: pantalonii năclăiți de sânge, după ce rușii i-au înfipt un cui în genunchi, pânza cu care i-au ținut mâinile legate. Are cicatrici pe față, unde a fost ars cu țigara.

Aleksandr, localnic Bohdanivka: „Un soldat mi-a pus mâna pe pe masă și a lovit-o de trei ori cu patul armei, mi-au rupt brațul, strigau întruna la mine că sunt nazist și m-au lovit în cap atât de rău încât am auzit pârăind ceva. Am pierdut atât sânge încât soldatul rus a alunecat în el. Mi-au spart nasul și m-au amenințat că-mi taie tendoanele și mă omoară”.

Nu departe, e școala satului, de fapt, ce-a mai rămas din ea. Aici și-au stabilit rușii cartierul general. Fiecare încăpere poartă urmele ororilor comise.

Rușii au mânjit pereții cu excremente, iar la plecare au incendiat clădirea.

Ocupanții au marcat curțile în care au dat navală.

Efectele războiului se resimt și sub alte forme, dincolo de granițele Ucarieni. Parlamentul Germaniei tocmai a aprobat modificarea Constituţiei, deschizând calea unor cheltuieli de 100 de miliarde de euro pentru apărare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult