Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul unde apartamentele sunt „ieftine ca varza”. Cu cât a cumpărat un bărbat 12 locuințe

Hu Yongwei, rezident al Beijingului, a cumpărat mai mult de 12 apartamente în micul oraș central chinezesc Hebi pentru aproximativ 31.000 de dolari.    

Hu, care a achiziționat în principal apartamente cu două sau trei camere construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit 18.000 de yuani (2.528 de dolari) pentru a cumpăra cea de-a 15-a proprietate în Hebi, unde prețurile au scăzut în ultimii doi ani.

„Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza”, a declarat bărbatul, în vârstă de 39 de ani, adăugând că experiența proastă a familiei sale cu piața bursieră l-a făcut să se ferească de acțiuni.

Agenții imobiliari au declarat că apartamentele low-cost din orașele chinezești mai mici, precum Huainan și Rushan, în est, și Gejiu, în sud-vest, sunt, de asemenea, cumpărate, în mare parte de persoane care locuiesc în afara acestor localități.

Tranzacțiile demonstrează că oamenii încep să își îndrepte atenția către orașele mai mici din China, unde prețurile proprietăților sunt unele dintre cele mai ieftine din țară, după ani de zile de declin pe fondul unei încetiniri mai ample a sectorului și a unei economii generale slabe, scrie Reuters.

Citește și
cladire
Peste două miliarde de euro pentru consolidarea clădirilor. Primarii nu se grăbesc, însă, să facă proiecte

Deși achizițiile din orașele mici nu sunt suficient de semnificative pentru a avea un impact asupra uriașei piețe imobiliare din China, iar datele privind volumul tranzacțiilor nu sunt disponibile, ele indică totuși faptul că un mic colț al sectorului afectat de criză dă semne de viață.

Hu a plătit un preț surprinzător de mic de 1.000 de yuani, fără taxe și impozite, pentru unul dintre apartamentele sale din Hebi. Potrivit datelor furnizate de Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful din 2021 în unele zone din oraș.

În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, oraș de top, unde o locuință medie la mâna a doua poate costa zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% în șase ani, până în luna mai a acestui an, în timp ce în orașul Chongqing, oraș de nivel 2, au scăzut cu puțin peste 10% în cinci ani, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult