Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul în care gerul a depășit orice record: - 53 de grade Celsius. ”Nu lăsăm nicio clipă să se stingă focul din sobă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La polul frigului din China a fost atins zilele trecute un nou record negativ de temperatură: minus 53 de grade.  

Vorbim despre cea mai nordică regiune a Chinei, unde trăiesc peste 85.000 de oameni. Deși sunt obișnuiți cu vremea haină, oamenii spun că supraviețuirea în aceste condiții este o adevărată provocare.

În cel mai nordic punct al Chinei se poate ajunge doar cu trenul. Vorbim despre orașul Mohe, cunoscut drept Polul Nord al Chinei În această perioadă din an, aerul devine aproape imposibil de respirat din cauza frigului extrem.

Helen-Ann Smith, corespondent SkyNews: ”Cu greu poate fi descris frigul de aici, este atât de intens încât la propriu îți taie respirația și orice urmă de umezeală de pe tine, la nas sau la ochi, îngheață instantaneu. Dar nu este neapărat o surpriză, având în vedere că ne aflăm în cel mai nordic punct al Chinei. Dincolo de acest râu înghețat, la dealurile acelea, se află Rusia”.

Aerul rece vine dinspre Siberia învecinată, iar uneori este atât de aspru, încât și localnicii, obișnuiți cu temperaturile scăzute, spun că le face viața un iad.

Citește și
zapada sua
Iarnă de coșmar în SUA. Bilanțul, încă provizoriu, indică cel puțin 50 de victime ale gerului crunt și nămeților
Cei 85.000 de locuitori trăiesc din agricultură și turism

Localnic: ”Cea mai scăzută temperatură pe care am avut-o aici a fost de -51,3 grade. Acum sunt -53 de grade, cea mai friguroasă zi din istoria locului. Foarte, foarte frig! Nu lăsăm nicio clipă să se stingă focul din soba care încălzește pereții. Încălzirea centralizată funcționează la maximum, 24 de ore din 24, altfel nu am putea rezista”. 

În orașul acoperit de zăpadă locuiesc aproximativ 85.000 de oameni, care lucrează în agricultură sau turism. În fiecare an, aici are loc Festivalul Gheții, un eveniment cu sute de mii de vizitatori din întreaga lume. Dar care, în aceste zile, au fost ținuți departe de gerul cumplit

Localnic: ”Din ce observ, temperaturi extreme par să devină normalitate în ultimii 6-7 ani. De altfel, oamenii nu au avut grijă de mediul înconjurător, iar cum suportă consecințele”.

De altfel, zeci de milioane de oameni din Asia de Est au înfruntat în ultimele zile un val de frig neobișnuit, dar și precipitații extreme. Regiuni întinse din Japonia și Coreea de Sud au fost îngropate sub zăpezi. Iar în Afganistan, în Asia Centrală, au murit cel puțin 150 de oameni din cauza frigului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult