Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ONU denunță un nou atac ”odios”, după bombardamentul rusesc asupra civililor din orașul Cerhihiv

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat sâmbătă un nou atac rus ''odios'' care a vizat civili în centrul oraşului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, atac ce a făcut cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, potrivit autorităţilor locale.  

"Este odios să ataci piaţa principală a unui mare oraş, dimineaţa, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă", a denunţat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown.

"Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morţi, distrugeri masive şi nevoi umanitare tot mai mari", a subliniat responsabila ONU.

Atacul s-a soldat cu cel puțin 7 morți și 110 răniți

"Aceasta trebuie să se oprească", a mai cerut Denise Brown, la câteva ore după acest atac sângeros asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei.

Citește și
Josep Borell
Borrell: Crimele de război din Ucraina, comparabile cu Al Doilea Război Mondial. ”Rusia, o benzinărie care are bomba atomică”

Acest atac cu rachete, care a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, s-a soldat cu cel puţin şapte morţi şi 110 răniţi, un bilanţ greu în acest oraş situat la 100 de km de frontiera cu Rusia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult