Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Omul-zburător" a căzut în apele Canalului Mânecii. Ce record dorea să doboare. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Campionul mondial de jet-ski, francezul Franky Zapata, care s-a remarcat la defilarea tradiţională de 14 iulie, la Paris, a eșuat în încercarea sa de a traversa Canalul Mânecii pe placa sa "Flyboard".

Francezul, numit ”Omul zburător”, a plecat joi dimineaţa de la Sangatte (Pas-de-Calais) - pe "Flyboard"-ul său -, pentru a traversa Canalul Mânecii, el dorind să reediteze performanţa aviatorului francez Louis Blériot care, în 1909, a efectuat primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apă într-un aparat mai greu decât aerul, când a traversat Canalul Mânecii.

Mai multe imagini cu Franky Zapata în galeria foto

Pentru a putea traversa o distanță de aproximativ 35 de kilometri, Zapata a fost nevoit să-şi alimenteze cu kerosen - în zbor - aparatul, la 18 kilometri distanţă de coasta franceză.

Însă, el a căzut în mare la nivelul punctului de realimentare cu kerosen şi a fost salvat, declară surse din anturajul său pentru AFP

Citește și
Ziua Naţională a Franţei
Ziua Naţională a Franţei. Zapata, spectacol deasupra bulevardului Champs-Elysées

Potrivit unei conversaţii radio auzite de o jurnalistă AFP, el a fost salvat ”conştient”, scrie News.ro.

Franky Zapata "este bine şi este pe cale să fie adus pe litoral”, a declarat primarul din Sangatte.

"Flyboard" lui Zapata, creat chiar de el, este alimentat cu kerosen, are cinci mini turboreactoare care îi permit să decoleze şi să zboare cu o viteză de până la 190 km/h, cu o autonomie de circa 10 minute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult