Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OMS: Imunitatea colectivă nu este o soluție în care ar trebui să ne punem speranțele

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că nimeni nu trebuie să îşi spună speranţe că o imunitate colectivă va permite frânarea pandemiei de coronavirus.

OMS a reamintit că omenirea este departe de a atinge o asemenea protecţie, cu privire la care multe aspecte sunt încă necunoscute, potrivit Agerpres.

"Ştim că cel puţin 10 % din populaţia mondială are evidenţe de anticorpi împotriva SARS-CoV-2", a declarat la o conferinţă de presă virtuală responsabila OMS cu maladiile emergente şi cu gestionarea pandemiei, Maria Von Kerkhove.

La rândul său, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a subliniat că "nu putem spune că ne aflăm aproape de nivelul de imunitate necesar pentru a frâna boala.

"Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face pentru a opri coronavirusul şi a nu trăi cu iluzia că o imunitate colectivă ne va salva", a încheiat el.

Citește și
plasma
Autoritățile din Iași oferă 500 de lei persoanelor vindecate de Covid-19 care donează plasmă
OMS cere să se pună capăt ''naţionalismului vaccinului''

 

Statele care pun propriile interese în faţa intereselor celorlalţi în încercarea de a-şi asigura provizii pentru un posibil vaccin împotriva coronavirusului înrăutăţesc pandemia, a atras atenţia marţi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Reuters.

''(A acţiona) strategic şi global este de fapt în interesul naţional al fiecărei ţări - nimeni nu este în siguranţă până când nu suntem toţi în siguranţă'', a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, pledând pentru a pune capăt ''naţionalismului vaccinului''.

Acesta a precizat că a trimis o scrisoare tuturor membrilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cerându-le să se alăture COVAX, o iniţiativă multilaterală pentru obţinerea unui vaccin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult