Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Omagiu în Israel. Un DJ a pus muzică în amintirea celor 400 de persoane ucise la festivalul Nova, pe locul masacrului

Un DJ a pus muzică în faţa portretelor participanţilor la un festival care au fost ucişi de combatanţi Hamas în atacul de la 7 octombrie, relatează AFP.

Acest omagiu a avut loc marţi, pe locul unde s-a desfăşurat festivalul Nova.

Aproape 400 de persoane au fost ucise de combatanţi Hamas în acea zi, iar altele au fost luate ostatice.

Armistițiul dintre Israel și Hamas ar putea fi prelungit cu încă cinci zile

Armistițiul dintre Israel și Hamas pare să reziste și sunt șanse să fie prelungit cu încă cinci zile, potrivit unor oficiali israelieni.

Marți seară, 10 ostatici au fost eliberați, la schimb cu 30 de deținuți palestinieni. Asta în ciuda faptului că, în cursul zilei, s-au înregistrat mai multe încălcări ale acordului de încetare a focului.

Familiile israelienilor ținuți ostatici în Gaza speră ca înțelegerea să reziste până când toți cei răpiți vor reveni acasă. Printre ei e chiar și un bebeluș de 10 luni.

Citește și
Ostatici
Hamas a eliberat încă 12 ostatici. „Zece israelieni şi doi cetăţeni străini”

În cursul serii, Hamas a eliberat 10 cetățeni israelieni, între care 9 femei și un adolescent de 17 ani. Alături de ei, în custodia Crucii Roșii au ajuns și doi cetățeni străini. Grupul a ajuns în Egipt, de unde a fost preluat de armata israeliană.

Ostaticii care au ajuns deja la familiile lor au fost întâmpinați cu bucurie. Thomas Hand, tatăl Emiliei, a crezut-o moartă până acum câteva săptămâni. Reuniunea a fost una extrem de emoțională.

În culise, Israelul și Hamas negociază prelungirea pentru a doua oară a armistițiului, cu mijlocirea Qatarului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult