Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Olena Zelenska, despre prezența la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. „O mare onoare în numele tuturor ucrainenilor”

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a spus că a fost o „mare onoare” să fie prezentă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a „în numele tuturor ucrainenilor”.  

„O mare onoare pentru mine să fiu prezentă la ceremonia de adio a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a în numele tuturor ucrainenilor. Atenţia ei pentru Ucraina a fost un semnal important de sprijin. Ea ne-a urat vremuri mai bune şi ne-a împărtăşit dorinţa de libertate. Ne vom aminti mereu de asta cu profundă recunoştinţă”, a spus Zelenska, scrie The Guardian, citată de News.ro.

 

Liderii lumii s-au înclinat în fața Reginei, la Londra. Cum au fost surprinși la Westminster Abbey

2.000 de invitați, câți încap în interiorul Westminster Abbey, și-au luat adio de la regina Elisabeta a II-a la primele funeralii de stat organizate în Marea Britanie, după cele din 1956, la moartea fostului premier Winston Churchill.

România a fost reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi din partea familiei regale de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Consort Radu.

Citește și
Procesiune inmormantare regina Elisabeta - 26
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. De ce sunt atât de multe uniforme militare la ceremonii

A fost o uriașă provocare pentru autoritățile britanice. La Westminster Abbey au fost prezenți președinți, prim-miniștri, regi, regine, prinți, prințese, împărați, împărătese și chiar șeici de peste tot din lume. Toți în același loc, exact în același timp.

Autoritățile britanice nu s-au mai confruntat niciodată în istoria recentă cu un astfel de eveniment de o asemenea amploare. Pe deoparte, au fost nevoite să împace protocoalele de securitate ale fiecărei delegații, iar pe de altă parte au trebuit să țină cont de nevoia și de dorința uriașă a mulțimilor de a-și lua rămas bun de la cea care le-a fost regină.

Printre oaspeții străini, cea mai proeminentă figură a fost cea a președintelui american Joe Biden, care a venit însoțit de soția lui, Jill, dar la Londra s-au aflat și președintele României, Klaus Iohannis, dar și Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult