Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficialii americani „veghează îndeaproape” pentru a preveni un eventual atac iranian după lovitura Israelului din Damasc

Oficialii americani au declarat pentru Reuters că urmăresc îndeaproape pentru a vedea dacă, la fel ca în trecut, împuterniciți susținuți de Iran atacă trupele americane în Orientul Mijlociu în urma unui atac israelian din Damasc.

Hossein Akbari, ambasadorul Teheranului la Damasc, a promis că răspunsul iranianului la lovitura de duminică - despre care Israelul neagă că a lovit o clădire a ambasadei - va fi „dur”.

Doi generali iranieni și cinci consilieri militari au fost uciși.

Oficialii americani au declarat pentru Reuters că nu au primit încă informații care să sugereze că grupurile susținute de Iran încearcă să atace trupele americane.

Ambasadorul adjunct al SUA la ONU, Robert Wood, a avertizat ieri Teheranul: „Nu vom ezita să ne apărăm personalul și să repetăm ​​avertismentele noastre anterioare către Iran și împuterniciții săi de a nu profita de situație... pentru a relua atacurile lor asupra personalului american”.

O sursă a spus că Iranul s-a confruntat cu dilema în ceea ce privește un eventual răspuns pentru a descuraja noi lovituri, evitând în același timp un război total.

„Încearcă să-și moduleze acțiunile într-un mod care să demonstreze că sunt receptivi. Dacă nu răspund în acest caz, chiar ar fi un semnal că descurajarea lor este un tigru de hârtie”.

Oficialul a spus că, având în vedere importanța atacului israelian, Iranul ar putea fi forțat să răspundă atacând interesele israeliene, mai degrabă decât să meargă după trupele americane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult