Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial din Ucraina: Regiunea Herson va fi definitiv eliberată până în septembrie. Planurile rușilor vor eșua

Regiunea Herson, în sudul Ucrainei, va fi "eliberată definitiv" de sub ocupaţia forţelor ruse până în septembrie, a declarat duminică un responsabil local.

"Putem spune că regiunea Herson va fi definitiv eliberată până în septembrie şi că toate planurile ocupanţilor ruşi vor eşua", a declarat consilierul şefului administraţiei militare regionale din Herson fidel Kievului, Serhii Hlan, într-un interviu acordat televiziunii ucrainene, potrivit Agerpres.

Armata ucraineană a început să câştige teren în ultimele săptămâni în regiunea Herson, din sudul ţării, cu ajutorul livrărilor de arme occidentale.

"Putem vorbi de o răsturnare a situaţiei pe teren. În cursul operaţiunilor recente, forţele armate ucrainene sunt cele care au avut avantajul", a adăugat Hlan. "Armata noastră avansează progresiv, trecem de la faza defensivă la o contraofensivă".

Ruşii au preluat controlul asupra principalului oraş din regiune Herson la 3 martie. Era atunci primul mare oraş care ceda ofensivei Moscovei după începerea invaziei ruse în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

Citește și
ucraina
Ucraina anunţă că a bombardat un depozit rusesc de muniţie la Harkov. Mai mulți militari au fost uciși

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult