Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oficial chinez: Aproape 90% dintre locuitorii din Henan, infectați cu COVID-19

Aproape 90% dintre locuitorii din Henan, una dintre cele mai populate provincii ale Chinei, au fost infectaţi cu COVID-19.

Este declarația făcută, luni, un oficial al autorităţilor sanitare regionale, în timp ce ţara se confruntă cu un val de infectări fără precedent în ultimii trei ani, relatează AFP, conform Agerpres.

În provincia Henan (centru), a treia cea mai populată provincie din China, 89% din populaţie fusese infectată cu COVID-19 până pe data de 6 ianuarie, a declarat Kan Quancheng.

Pe baza acestui procent, circa 88,5 milioane de persoane ar fi contractat deja COVID-19, din cei aproape 100 de milioane de locuitori ai provinciei.

Numărul vizitelor medicale pentru febră a atins un vârf pe 19 decembrie şi de atunci a scăzut constant în Henan, a precizat oficialul chinez pentru presă.

Citește și
Noile cazuri de Covid duc la prescrierea frecventă a pastilei Pfizer
Aproximativ 90% dintre oamenii din a treia provincie ca populație din China sunt infectați cu Covid

Autorităţile se aşteaptă la un nou val de infectări în timpul Anului Nou Lunar (22 ianuarie anul acesta), când milioane de chinezi din oraşe vor merge în zonele rurale pentru a se reuni cu familiile lor.

După trei ani de măsuri sanitare considerate printre cele mai stricte din lume, China a abandonat brusc la începutul lunii decembrie aşa-numita politică „zero COVID”. De atunci, ţara se confruntă cu cel mai grav focar de coronavirus, cunoscând o explozie a numărului de cazuri.

China, cu 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat de la ridicarea restricţiilor sanitare în decembrie doar 30 de decese din cauza COVID, în pofida valului de contaminări. Numeroşi experţi şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră însă că aceste cifre nu reflectă situaţia reală din ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult