Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Observatori la alegerile din Rusia, atacaţi de călăreţi înarmaţi. VIDEO

Incident electoral mai puţin obişnuit, la alegerile locale din Rusia.

Un autobuz care transporta observatori şi jurnalişti la alegerile pentru Marele Hural Popular al Republicii Tuva (parte din Federaţia Rusă) a fost atacat cu arme de foc de călăreţi mascaţi, potrivit LifeNews. Incidentul a avut loc în noaptea de 8 septembrie, înaintea deschiderii urnelor, şi a fost filmat de un martor. 

Jurnaliştii din vehicul spun că au fost urmăriţi de o maşină timp de ore bune. Apoi, un bărbat în vestă reflectorizantă a oprit autocarul, sub pretextul unor lucrări pe şosea. Imediat a apărut un grup de călăreţi cu feţele acoperite de măşti, care au tras cu armele în aer şi au înceract - fără succes - să urce în vehicul. Pasagerii au sunat la poliţie, iar agresorii au dispărut, înainte de sosirea autorităţilor.

Pe reţelele sociale ar fi apărut informaţii privind o "tentativă de provocare" cu prilejul alegerilor locale şi regionale din Rusia. Peste 5.000 de scrutine au avut loc duminică în întreaga ţară. Ruşii au avut de ales 16 guvernatori regionali şi parlamentari locali în 13 regiuni, între care şi Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Citește și
Proteste în Rusia
Zeci de mii de oameni, pe străzile din Moscova. Protestatarii cer alegeri libere

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult