Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Obama îndeamnă oamenii să respingă politicienii care răspândesc ură

Barack Obama i-a îndemnat pe oameni să respingă discursurile susceptibile să încurajeze ura și atacurile armate, precum cele care au avut loc în Texas și Ohio.

„Trebuie să respingem ferm discursurile rostite de oricare dintre liderii noştri care alimentează starea de frică și ură sau care normalizează sentimentele rasiste", a transmis fostul președinte american, pe Twitter, fără a-l numi direct pe Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă, acuzat tocmai că alimentează intoleranța.

31 de oameni au murit în atacurile armate din El Paso, Texas, şi Dayton, Ohio, comise la nicio zi distanță.

„Ura nu-și are locul în țara noastră și ne vom ocupa de asta. Dar așa rău cum a fost, putea fi chiar mai rău. Asta se întâmplă de ani și ani în țara noastră și trebuie să spunem stop”, a susținut Donald Trump, în vreme ce lui însuși i se atribuie o vină morală pentru cele două masacre.

Citește și
donald trump
Trump dă vina pe jurnaliști pentru masacrele din Texas și Ohio

A precizat apoi că administrația sa a făcut foarte multe pentru a opri aceste atacuri, dar „poate mai sunt lucruri de făcut”.

Trump revenit apoi, pe Twitter, cu un discurs mai tranșant: „Nu putem lăsa ca oamenii morți în Texas și Ohio să-și fi pierdut viața în van. La fel și în cazul celor răniți. Nu trebuie să-i uităm nici pe ei, nici pe cei de dinaintea lor. Republicanii și democrații trebuie să lucreze împreună pentru a exista controale mai eficiente, pentru o legislație privind migrația de care avem disperată nevoie. Trebuie să avem ceva bun, dacă nu GROZAV, care să rezulte din aceste tragedii”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult