Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O sută de persoane, infectate cu noul coronavirus, după ce au participat la o nuntă, urmată de funeralii

O sută de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus în India.

Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce au participat, la câteva zile distanţă, la nunta, apoi la funeraliile unui tânăr care ar fi putut contracta COVID-19, a informat miercuri un responsabil medical local, relatează AFP.

Peste 400 de persoane au participat în total în statul Bihar (nord) la căsătoria, pe 15 iunie, a unui tânăr de 26 de ani, care prezenta simptome identice cu cele ale noului coronavirus, şi apoi la înmormântarea acestuia două zile mai târziu, transmite Agerpres.

"Până în prezent, 111 persoane, care au participat fie la nuntă, fie la înmormântare, au fost testate pozitiv. Toate celelalte au fost identificate şi plasate în izolare", a declarat Raj Kishor Chaudhary, responsabil medical la Patna, capitala statului Bihar.

Autorităţile au înfiinţat o tabără specială pentru a testa persoanele prezente la nuntă şi funeralii după apariţia unui focar în satul respectiv. O anchetă a fost deschisă împotriva familiei mirelui.

Citește și
Marcel Pavel
Primul mesaj al lui Marcel Pavel, după ce a scăpat de Covid-19: "Dumnezeu să ne ocrotească!"

Medicii nu ştiu dacă aceasta din urmă a fost sursa contaminării, corpul său fiind imediat incinerat de familia sa înainte să fi fost testat. Niciuna dintre rudele sale, inclusiv noua sa soţie, nu a fost testată pozitiv.

Bărbatul, inginer de sistem în informatică din Guargaon, sat satelit al capitalei New Delhi, s-a întors acasă cu doar o săptămână înainte de nuntă şi a avut febră şi diaree, a declarat Raj Kishor Chaudhary.

A fost internat pentru scurt timp în spital, însă familia sa a reuşit să-l aducă acasă după ce a luat medicamente şi a sărbătorit căsătoria cu 300 de invitaţi.

Mirele a murit la locuinţa sa două zile mai târziu. Aproape 200 de persoane au participat la înmormântarea sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult