Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O pictura rară a lui Winston Churchill, vândută de Angelina Jolie la un preț record

Your browser doesn't support HTML5 video.

O pictură rară realizată de Winston Churchill, aflată în colecția personală de artă a Angelinei Jolie, a fost vândută la licitație pentru prețul record de 11,5 milioane de dolari.

Pictura a fost oferită președintelui american Franklin D. Roosevelt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a devenit cea mai scumpă pictură a fostului prim-ministru britanic vândută la licitație, conform CNN.

Lucrarea „Turnul Moscheei Koutoubia” a fost vândută pe 1 martie de Jolie Family Collection și prezintă umbrele lungi și tonurile calde ale unui apus de soare din Marrakech, Maroc, un subiect preferat de pictat al lui Churchill.

„Churchill a vizitat Marocul pentru prima dată în 1935, unde s-a îndrăgostit de calitatea luminii de acolo. Simțea că picturile lui din această țară sunt cele mai bune", a spus Nick Orchard, directorul departamentului de artă britanică modernă de la galeria Christie's, unde a avut loc licitația.

Pictura a fost vândută la un preț triplu față de cel estimat, de 2,5 milioane de lire sterline (3,5 milioane de dolari). Recordul anterior al lui Churchill a fost de 1,7 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari) în 2014 la Sotheby's London.

Citește și
Goar Vartanian
A murit spioana care a oprit asasinarea lui Stalin, Churchill şi Roosevelt de către naziști

Actorul Brad Pitt ar fi cumpărat scena apusului lui Churchill ca un cadou pentru Angelina Jolie în 2011. Cuplul s-a separat în 2016, după doi ani de căsătorie.

„Turnul Moscheei Koutoubia” este singurul tablou realizat de Churchill între 1939 și 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Churchill a început să picteze în jurul vârstei de 40 de ani, în urma unui atac naval eșuat în timpul Primului Război Mondial, care l-a costat titlul de Prim Domn al Amiralității. Cu toate acestea, a fost prolific, producând peste 500 de lucrări în viața sa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult