Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O persoană s-a agățat de roata unui avion care decola, la Kabul. Rămășițe umane au fost găsite în trenul de aterizare

Rămășițe umane au fost descoperite la trenul de aterizare al unui avion militar american care a decolat luni de pe aeroportul internaţional Hamid Karzai din Kabul, după ce mai mulți afgani s-au agățat de aeronavă încercând cu disperare să fugă din țară.

Descoperirea a fost făcută după ce aeronava C-17 a aterizat la baza aeriana Al Udeid din Qatar, scrie ABC News.

 

Scene dramatice au avut loc în prima parte a zilei de luni pe aeroportul din Kabul. Afganii care încercau să fugă din țară și nu au mai încăput în aeronave s-au agățat de avioanele care rulau deja pe pistă. Cel puţin şase persoane, inclusiv un taliban, au murit în incidente, potrivit Agerpres.

O persoană a decedat după ce a rămas blocată în zona trenului de aterizare al unui avion. O filmare cu trupul cetățeanului afgan atârnând de marginea aeronavei au fost publicate de Daily Mail.

Citește și
Afganistan - 9
Ce planuri au talibanii cu femeile din Afganistan. În fostul regim fundamentalist nu aveau voie să iasă din case neînsoțite

Aeroportul internaţional Hamid Karzai din Kabul a revenit marţi la calm cu reluarea zborurilor şi controlul pasagerilor, după evenimentele dramatice de luni.

''O nouă zi pe HKIA (Aeroportul Internaţional Hamid Karzai), din Kabul. Situaţia este sub control'', a dat asigurări reprezentantul civil al NATO pentru Afganistan, Stefano Pontecorvo, pe reţeaua socială Twitter, unde a publicat imagini cu pista aerodromului. ''Pista aeroportului internaţional HKIA din Kabul este deschisă. Văd avioane care aterizează şi decolează'', a adăugat el.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult