Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă lovitură pentru Trump. Curtea Supremă a respins apelul pentru blocarea rezultatelor din Pennsylvania

Curtea Supremă a Statelor Unite i-a administrat marţi o nouă lovitură lui Donald Trump refuzând să accepte un apel introdus de susţinătorii săi pentru a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statul-cheie Pennsylvania.

Templul dreptului american, care numără trei magistraţi numiţi de Donald Trump din totalul de nouă, nu şi-a motivat decizia, prima în legătură cu acest subiect de când preşedintele american s-a lansat într-o gherilă judiciară pentru a contesta înfrângerea sa în faţa lui Joe Biden, conform AFP.

Preşedintele republican refuză în continuare, la peste o lună după alegeri, să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, prezentându-se ca o victimă a "fraudelor uriaşe" fără să prezinte dovezi convingătoare.

Cu ajutorul susţinătorilor săi, el a introdus plângeri în mai multe state-cheie, dar aproape toate au fost deja respinse de tribunale.

Una dintre ele, formulată de alesul republican Mike Kelly, a contestat legalitatea votului prin corespondenţă în Pennsylvania. După respingerea sa de către Curtea Supremă a acestui stat-cheie, reclamanţii s-au îndreptat rapid spre Curtea Supremă a Statelor Unite pentru a-i solicita să blocheze toate operaţiunile electorale până îşi prezintă argumentele.

Citește și
Ivanka Trump, Donald Trump, Eric Trump și Donald Trump Jr
NY Times: Donald Trump ar fi discutat despre graţierea ”preventivă” a copiilor și apropiaților săi

Respingând apelul lor, cei nouă judecători ai Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează că nu intenţionează să se amestece în litigii post-electorale.

Donald Trump a sperat însă că Înalta Curte, pe care a remaniat-o profund, va interveni în favoarea sa. A doua zi după scrutin, el a spus că doreşte să o sesizeze.

În 2000, Curtea Supremă a decis încetarea numărării voturilor în Florida, unde George W. Bush dispunea de numai 537 de voturi în faţa democratului Al Gore, ceea ce i-a permis republicanului să câştige alegerile.

Statul Texas, condus de republicani, a introdus marţi un alt recurs la Curtea Supremă a SUA pentru a cere invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, dar, potrivit experţilor, şi acest demers este sortit eşecului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult