Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O navă uriașă a Rusiei, scufundată rapid de ucraineni. De ce a fost ca un magnet pentru rachetele Kievului | VIDEO

Un feribot rusesc încărcat cu rezervoare de combustibil s-ar fi scufundat joi în portul rusesc Kavkaz din sudul regiunii Krasnodar după un atac ucrainean, au declarat autoritățile ruse și ucrainene.

„Regimul de la Kiev a efectuat un nou atac terorist pe teritoriul regiunii Krasnodar. A fost lovit un feribot care transporta rezervoare de combustibil către portul Kavkaz”, au scris autoritățile regionale pe rețelele sociale.

Atacul este cel mai recent dintr-o serie de lovituri asupra infrastructurii de petrol și gaze a Rusiei de către forțele Kievului. Un terminal petrolier rusesc care deținea combustibil în valoare de 200 de milioane de dolari a fost în flăcări timp de aproape o săptămână în urma unui atac cu dronă, potrivit Newsweek.

Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmitri Pletenchuk, a declarat vineri pentru Radio Europa Liberă că feribotul-Conro Trader-a naufragiat joi în portul Kavkaz după ce a fost lovit de o rachetă ucraineană.

„Putem confirma informația că această țintă a fost distrusă de Marina Militară”, a declarat Pletenchuk. „Acest feribot este una dintre verigile vitale ale logisticii militare ruse care asigură aprovizionarea forțelor de ocupație. În primul rând, [transporta] combustibil și lubrifianți, dar în plus, desigur, transporta și arme.

Citește și
armata ucraina, razboi ucraina
Trupele Kievului, de neoprit pe fronturile din Ucraina și Rusia. O armă furnizată de SUA face ravagii pe teritoriul rus

„Prin urmare, aceasta este o țintă complet legitimă. Și, în consecință, acest lucru ar trebui să reducă potențialul inamicului nostru în acele locații în care desfășoară operațiuni militare active”, a dăugat el.

Nava avea o lungime de 109 metri

Surse rusești, inclusiv Baza, un canal de știri Telegram care are legături cu agențiile de securitate rusești, au susținut că forțele ucrainene ar fi folosit o rachetă anti-navă Neptun pentru a lovi feribotul.

Guvernatorul din Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a declarat ulterior că 17 membri ai echipajului au fost salvați, iar alți doi erau încă dați dispăruți.

Conro Trader era o navă de marfă roll-on/roll-off care naviga sub pavilion rusesc, potrivit MarineTraffic, un serviciu internațional de monitorizare. Nava avea o lungime de 109 metri și o lățime de 21,6 metri; tonajul său brut ar fi fost de 3.998 tone.

Portul Kavkaz este unul dintre cele mai mari porturi de pasageri din Rusia și leagă continentul de peninsula anexată Crimeea. Ucraina a vizat acest port vital în atacuri anterioare cu rachete, mai notează sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult