Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O navă militară, veche de un secol și care a participat la două războaie mondiale, pusă în mișcare după 30 de ani | FOTO

O navă de luptă de ultimă generație care a participat în ambele războaie mondiale a fost pusă în mișcare pentru prima dată în peste 30 de ani pentru reparații.

O navă de luptă a marinei americane, veche de peste o sută de ani și care a participat la două războaie mondiale, a fost pusă în mișcare pentru prima dată în mai bine de trei decenii pentru a fi supusă unor reparații, potrivit Insider.

Lansată pentru prima dată la apă în 1912 și pusă în funcțiune doi ani mai târziu, nava USS Texas a luptat împotriva submarinelor germane în largul coastei New England în Primul Război Mondial, iar mai târziu a fost folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a sprijini invazia aliaților în Normandia, Franța, înainte de a fi transformată în cele din urmă într-un muzeu plutitor în 1948.

Reparații în valoare de 35 de milioane de dolari

Nava de luptă a părăsit San Jacinto, Texas, miercuri dimineață, și s-a oprit la șantierul naval Gulf Copper Shipyard din Galveston, unde va fi supusă unor reparații în valoare de 35 de milioane de dolari, a relatat Associated Press. Se așteaptă ca lucrările să dureze doi ani.

"Nu avem probleme până acum. Nava este absolut magnifică", a declarat Travis Davis, vicepreședintele operațiunilor navei la Fundația Battleship Texas.

Citește și
varyag, marea adriatica
Nave de război rusești au pătruns în Marea Adriatică. Una dintre ele a încercat să blocheze un portavion american

Ultima dată, nava a fost supusă unor reparații în 1988. Pe măsură ce anii au trecut, a devenit din ce în ce mai evident că este nevoie din nou de reparații, dar au existat preocupări legate de mutarea navei. Unii observatori și-au exprimat chiar temerile că nava s-ar putea scufunda.

Într-un interviu acordat Texas Standard, Bruce Bramlett, directorul operațional al fundației, a declarat că nu anticipează nicio problemă, având în vedere planificarea care a stat la baza mutării. "Acest lucru va funcționa. Va funcționa bine", a spus el.

Bramlett a confirmat, de asemenea, că nava va avea o nouă casă după ce reparațiile vor fi finalizate.

Nava USS Texas, misiuni dificile în cele două războaie mondiale

"Vom lua istoria noastră cu noi. A fost făcută la mii de kilometri de aici și va merge oriunde va merge nava", a afirmat el. Nava, deținută în mod oficial de statul Texas, ar putea ajunge în Beaumont, Baytown sau ar putea rămâne în Galveston, a adăugat Bramlett.

USS Texas este o navă de luptă din clasa New York și ultima dintre navele de luptă din perioada Primului Război Mondial cunoscute sub numele de "dreadnoughts", a relatat Houston Chronicle. În primul conflict mondial, a patrulat rutele comerciale din nordul Europei, servind mai târziu ca navă amiral a Flotei din Pacific în anii 1930. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost dotată cu arme antiaeriene și a tras asupra pozițiilor naziste în timpul invaziei din Ziua Z. De asemenea, a bombardat Iwo Jima și Okinawa în teatrul de operațiuni din Pacific.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult