Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O mamă, acuzată că și-a ucis copiii, ar putea scăpa după ce a stat 20 de ani în închisoare. De ce au murit micuții

Kathleen Folbigg a fost găsită vinovată și condamnată în 2003 la 40 de ani de închisoare pentru uciderea celor patru copii ai săi. Decesele au avut loc între 1989 și 1999.  

Sarah, Laura, Patrick și Caleb, cu vârste cuprinse între 19 zile și 19 luni, au murit în circumstațe misterioase, iar Folbigg a susținut întotdeauna că de vină ar fi fost cauze naturale. Opinia publică, mass-media și oameni din întreaga lume au condamnat-o pe femeie pentru faptele sale, însă ea a declarat întotdeauna că este nevinovată, scrie abc.net.au.

Noile dovezi științifice ar putea „schimba în mod fundamental” circumstanțele în care s-a produs tragedia, spune un avocat al Directorului Procuraturii din NSW (DPP).

O mutație genetică, gena Calm2, ar putea să fie cheia salvatoare a femeii, care ar putea să dovedească în sfârșit faptul că nu și-a ucis copiii.

Oamenii de știință susțin că noi dovezi sugerează că o mutație genetică rară ar fi putut cauza moartea fiicelor femeii, Laura și Sarah. Mutația genei Calm2 ar fi fost prezentă atât în ADN-ul lui Folbigg, cât și în ADN-ul ficelor sale, și este asociată cu aritmii cardiace, care pot provoca stop cardiac sau deces subit, mai ales în ceea ce privește copiii.

Citește și
crima
Dublă crimă în SUA. O fetiță de 9 ani și mama ei, găsite moarte în casă, sub o saltea. Cine le-ar fi ucis

Oamenii de știință au arătat și că ceilalți doi copii ai femeii, Patrick și Caleb, sufereau de boli genetice: encefalopatie epileptică și probleme respiratorii.

Pe baza acestor noi descoperiri, femeia ar putea în sfârșit să-și declare nevinovăția, însă doar în urma unui raport doveditor, aprobat de Michael Daley, procurorul general al New South Wales.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult