Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O grupare din Hong Kong a creat o "uzină de bombe'' pentru a închide granița cu China

Poliţia din Hong Kong a făcut mai multe descinderi duminică şi a descoperit o mică "uzină pentru fabricarea bombelor" creată de către un grup care cerea închiderea frontierei cu China în faţa coronavirusului.

Pe 27 ianuarie, o bombă a explodat în toaletele unui spital din districtul muncitoresc Sham Shui Po, iar o săptămână mai târziu, două alte tentative de detonare a explozibilului au avut loc la posturi de la frontiera de nord a teritoriului, potrivit News.ro.

Explozia şi două tentative au fost revendicate de două grupuri care afirmă că vor să închidă total frontiera cu China continentală pentru a evita propagarea virusului în Hong Kong.

După o anchetă, Poliţia a făcut descinderi în noaptea de sâmbătă spre duminică la 22 de adrese diferite de pe teritoriu şi în una dintre ele a găsit o mică "uzină de fabricare a bombelor", potrivit comisarului principal Li Kwai-wah, de la biroul de crimă organizată.

Ei au identificat în special într-un local al acestui imobil comercial din Kowloon 2,6 tone de produse chimice diverse, produse pentru a decupla conductele şi 16 circuite electrice, precum şi şase bombe în curs de fabricare care conţineau fiecare 1,5 kg de explozibil.

Citește și
Ambulanta
Oficiali britanici: Epidemia de coronavirus ar putea provoca 100.000 de decese în Regatul Unit

"Credem că am împiedicat o posibilă tragedie", a declarat Alick McWhirter, expertul în explozibili al Poliţiei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult