Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O grenadă din Primul Război Mondial, descoperită într-un transport de cartofi. VIDEO

O grenadă de mână germană din timpul Primului Război Mondial a fost descoperită într-un transport de cartofi importaţi din Franţa pentru o fabrică de chipsuri din Hong Kong, a informat poliţia, citată de AFP.

Grenada, cu un diametru de opt centimetri şi greutatea de un kilogram, a fost găsită sâmbătă dimineaţa la fabrica Calbee Snacks, din districtul Sai Kung, şi detonată fără probleme, conform Agerpres.  "Grenada era într-o stare instabilă deoarece îi fusese scos cuiul, însă nu explodase", a declarat comisarul Wilfred Wong Ho-Hon reporterilor.

Poliţia nu a precizat provenienţa geografică exactă a transportului de cartofi.

Potrivit istoricilor, grenada a fost abandonată într-unul dintre tranşeele din timpul Primului Război Mondial, devenit ulterior câmp de cartofi, şi luată alături de aceştia.

Nu este prima dată când poliţia din această fostă colonie britanică trebuie să se ocupe de muniţii vechi - în general bombe americane aruncate pe teritoriul căzut în mâinile japonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Anul trecut, în Hong Kong au fost descoperite trei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial, dintre care două pe un şantier de construcţii pentru un nou metrou în cartierul central Wan Chai.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult